Senior Market Intelligence Analist

Solliciteer nu

Senior Market Intelligence Analist


Full-time · Amsterdam

Wat is vereist?

 • Afgeronde WO opleiding
 • Minimaal 4 jaar werkervaring
 • Je hebt een uitstekend analytisch vermogen en je kan nauwkeurigheid combineren met het werken met deadlines
 • Goede kennis van Microsoft Office (met name Excel, Access), ervaring met GIS, R en andere open source ontwikkelsoftware
 • Je krijgt energie van het werken met data en het zoeken naar verrassende manieren om die data te analyseren
 • Bovendien haal je veel plezier uit het schrijven over en het presenteren van je analyses (Engels en Nederlands)

Wat krijg je?

 • Een dynamische werkomgeving waarin jij volop de ruimte krijgt voor eigen initiatieven en ideeën

 • Focus op jouw persoonlijke ontwikkeling door opleiding en trainingen

 • Een fantastisch uitzicht over Amsterdam vanuit de 23e verdieping van ons kantoor midden op de Zuidas

 • Uitgebreide lunch op kantoor

 • Korting op diverse sportabonnementen
Vacature

Als Senior Market Intelligence Analist ben je verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van ontwikkelingen in de vastgoedmarkt middels analyses van vastgoed gerelateerde datasets. Naast het diep ingaan op de inhoud, ben je ook verantwoordelijk voor het delen van de opgebouwde kennis door middel van presentaties en publicaties voor klanten en voor (vastgoed)media. Voor klanten werk je aan op maat gemaakte analyses en aan strategische adviezen. Je werkt nauw samen met je lokale en internationale collega’s, ook onderhoud je contacten met klanten en deel je jouw inzichten tijdens afspraken en marktpresentaties. Als Senior Market Intelligence Analist neem jij je expertise mee en fungeer je als intern en extern aanspreekpunt bij vraagstukken die binnen jouw specialismen vallen.

De afdeling

Binnen de afdeling Data, Intelligence & Strategy doen we onderzoek naar alle aspecten van de vastgoedmarkt. Op basis van marktkennis en data formuleert de afdeling alle trends en ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. De analyses worden door het Market Intelligence team verwerkt in aansprekende onderzoeksrapporten en goed onderbouwde adviezen naar onze klanten. Deze brengen we, al dan niet samen met onze specialisten van andere afdelingen, uit. Deze vraagstukken lopen erg uiteen; van marktanalyses en advisering bij aankoopbeslissingen van beleggers tot vraagstukken van gemeentes hoe zij hun vastgoedbezit kunnen optimaliseren. Vaak vormt data de onderligger van onze analyses én de besluitvorming van onze klanten.

Het team is onderdeel van de Marketing & Business Intelligence afdeling, daardoor beschik je als analist niet alleen over een rijke vastgoeddatabase van meer dan 250 bronnen, maar ook over een schat aan klantdata. Dit geeft jou inzicht in wat de klant wel en niet leest, wat de klant vraagt en wat de klant echt wil weten, waardoor je analyses kunt maken die bijdragen aan de groei van onze opdrachtgevers.


Groeipad

Savills stelt voor werknemers een groot aanbod aan trainingen en opleidingen op het gebied van zelfontwikkeling beschikbaar. 

Junior


Medior


Senior


Associate

Associate Director


Director

Waar ga je werken?

In een internationale werkomgeving waar eigen inbreng wordt gehoord en samenwerking, kwaliteit, persoonlijke ontwikkeling en humor centraal staan.  

Bij Savills maken de mensen het verschil. We staan bekend om onze positieve, ondernemende cultuur en om het aantrekken van de beste mensen. Het succes van onze dienstverlening hangt samen met de diversiteit van onze medewerkers. Diversiteit leidt namelijk tot innovatie, flexibiliteit en een beter bedrijfsresultaat. Daarom streven wij ernaar een divers personeelsbestand te hebben en een bedrijfscultuur te creëren waarin iedereen zich veilig en gehoord voelt en bovenal zichzelf kan zijn.


Contact

Voor meer informatie over deze functie kun je mailen naar vacatures@savills.nl t.a.v. Annejet Remmelzwaal. Wil je direct solliciteren kan dat hieronder:

Savills

Savills is een wereldwijde vastgoeddienstverlener met 700 kantoren en 40.000 werknemers, in meer dan 60 landen. Ons internationale netwerk en onze expertise is echter niet hetgeen ons onderscheidt. Wij geloven dat het uiteindelijk mensen zijn die het verschil maken en zorgen voor een langdurige en optimale samenwerking.

Savills
Property starts with people