Junior Commercial Manager

Solliciteer nu

Junior Commercial Manager

Savills is op zoek naar een Junior Commercieel Manager voor de afdeling Property Management.

Full-time / Part-time · Amsterdam

Wat is vereist?

  • Afgeronde HBO of WO opleiding; bij voorkeur vastgoed gerelateerd
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels
  • Je kunt goed werken in teamverband en hebt een dienstverlenende instelling
  • Je kunt prioriteiten stellen en besluiten nemen
  • Je beschikt over een hoge mate van integriteit en flexibiliteit

Wat krijg je?

  • Een dynamische werkomgeving waarin jij volop de ruimte krijgt voor eigen initiatieven en ideeën

  • Focus op jouw persoonlijke ontwikkeling door opleiding en trainingen

  • Een fantastisch uitzicht over Amsterdam vanuit de 23e verdieping van ons kantoor midden op de Zuidas

  • Uitgebreide lunch op kantoor

  • Korting op diverse sportabonnementen


Vacature

Word jij omschreven als sociale netwerker en gemakkelijke prater en heb jij affiniteit met logistiek vastgoed? Als Junior Commercial Manager zet je de eerste stap in het commerciële werkveld. Samen met de andere Commercieel Managers zorgen jullie voor nieuwe klanten en het onderhouden van de al bestaande relaties. Binnen no-time leer je alles over de dienstverlening en weet je met enthousiasme mee te werken aan een mooie, duurzame samenwerking. 

Jouw uitdaging wordt zo snel mogelijk alles van ons leren over commercieel vastgoed (kantoren, logistiek en retail). Samen met een ervaren Commercieel Manager ben je medeverantwoordelijk voor het commercieel beheer van onze vastgoedportefeuille, met een sterke focus op logistiek vastgoedverspreid over het hele land. 

Wat houdt de functie in?

• Het nastreven van een zo hoog mogelijke kwalitatieve dienstverlening aan klant en huurder;

• Medeverantwoordelijkheid voor de performance van je accounts;

• Ontwikkelen en uitvoeren van commerciële kansen;

• Meewerken aan een vastgoedstrategie voor je accounts;

• Afstemming en samenwerking met cliënt accountants en technisch managers voor openstaande zaken en vragen van klanten (bijv. huurachterstanden, incentives);

• Het aangaan en onderhouden van goede relaties met de huurders (kennis van de huurdersorganisatie, deelname huurders overleggen, individuele bezoeken)

• Medeverantwoordelijk bij het opstellen van allonges en het opzetten van huurovereenkomsten;

• Het aangaan en onderhouden van goede relaties met derde partijen (advocaten/leveranciers/gemeenten/adviseurs/makelaars/e.d.);

• Het continue bijhouden van vakkennis c.q. op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen in het vakgebied voor zowel het huurrecht als ontwikkelingen in de markt.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

In een werkweek heb je contact met je klant over de lopende zaken die er spelen bij de logistieke panden. Elk klant heeft zijn eigen strategie voor de vastgoedportefeuille en als Junior Commercieel Manager adviseer je de klant in bepaalde keuzes die passen bij deze strategie. Samen met de technisch manager ga je op pad om in gesprek te gaan met een huurder. Als voorbereiding op dit gesprek ga je nog eens goed door de huurovereenkomst om de overeengekomen afspraken weer scherp te krijgen. Het dossier kan bijvoorbeeld zijn dat een huurder plannen heeft om technische aanpassingen te maken in het pand of van gedachte wilt wisselen hoe verhuurder en huurder gezamenlijk het pand zou kunnen verduurzamen. Tijdens dit gesprek kom je door je commerciële inslag te weten dat de huurder graag in gesprek wilt gaan over verlenging van de huurovereenkomst. In de auto terug naar kantoor bel je met je klant om hem hiervan op de hoogte te brengen. De rest van de week maak je een plan van aanpak samen met je klant en technisch manager om deze huurovereenkomst met deze huurder te verlengen. Naast dit project heb je nog verschillende rapportages te verwerken waarbij je de financiele performance van de panden analyseert. Al met al werk je deze week nauw samen met de klant, technisch manager en de client accountant met als doel de klant te ontzorgen en optimaal te adviseren en haar panden zo te beheren dat de huurders tevreden zijn.


Property Management

Je gaat werken op de afdeling Property Management. Op deze afdeling werken 55 professionals, verdeeld over drie disciplines: technisch, administratief en commercieel beheer. In deze functie richt jij je op het commercieel management van vastgoedportefeuilles die zich voornamelijk bevinden in de Randstad. 


Wij beheren alle typen commercieel vastgoed; van kantoren en winkelcentra tot logistiek vastgoed. Dit doen wij voor zowel nationale als internationale klanten. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Lees hier verder.


Benieuwd hoe het is om te werken bij Savills?

Ontmoet onze mensen:

Accountmanager

Groeipad

Savills stelt voor werknemers een groot aanbod aan trainingen en opleidingen op het gebied van zelfontwikkeling beschikbaar. 

Assistant

Junior

Medior

Senior

Associate

Associate Director

Waar ga je werken?

In een internationale werkomgeving waar eigen inbreng wordt gehoord en samenwerking, kwaliteit, persoonlijke ontwikkeling en humor centraal staan. 

Bij Savills maken de mensen het verschil. We staan bekend om onze positieve, ondernemende cultuur en om het aantrekken van de beste mensen. Het succes van onze dienstverlening hangt samen met de diversiteit van onze medewerkers. Diversiteit leidt namelijk tot innovatie, flexibiliteit en een beter bedrijfsresultaat. Daarom streven wij ernaar een divers personeelsbestand te hebben en een bedrijfscultuur te creëren waarin iedereen zich veilig en gehoord voelt en bovenal zichzelf kan zijn.

Contact

Voor een organisatie die werkt aan diversiteit is het dan ook vanzelfsprekend dat Savills iedereen verwelkomt om te solliciteren. Ongeacht je leeftijd, gender en culturele-achtergrond, we nodigen je uit om te solliciteren. Voor meer informatie over deze functie kun je mailen naar vacatures@savills.nl t.a.v. Pepijn Gerritsen. Wil je direct solliciteren kan dat hieronder:

Savills

Al meer dan 160 jaar helpt Savills mensen floreren in hun omgeving en ruimtes.

Met meer dan 40.000 professionals die samenwerken in meer dan 70 landen, bieden we ongeëvenaarde kennis en expertise op het gebied van commercieel en hoogwaardig residentieel vastgoed.

Wij streven ernaar om de diepe wensen van onze klanten te begrijpen, hen te voorzien van innovatieve inzichten en creatieve oplossingen op maat te bieden.

Of we nu samenwerken met een wereldwijd bedrijf dat wil uitbreiden, een investeerder die zijn portefeuille duurzaam wil optimaliseren, of een familie die een nieuw thuis zoekt, wij helpen onze klanten betere vastgoedbeslissingen te nemen.